Nasz standard to najwyższa jakość

Nasz standard to najwyższa jakość

Kongresy OVB Allfinanz Polska to wydarzenia niosące ze sobą zawsze ogromny ładunek pozytywnej energii. Nic w tym dziwnego skoro w jednym, miejscu spotykają się ludzie, którzy pracę traktują jak fascynujące wyzwanie i sposób na życie. Tak było też podczas 37. Kongresu Kadry Kierowniczej OVB Allfinanz Polska, który w gościnnych progach MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim zgromadził blisko 800 uczestników. Wśród nich gości honorowych: Mario Freisa, Prezesa OVB Holding AG , Andreasa Simona, Dyrektora Prokurenta OVB, a także Györgya Vajaya, najlepszego Dyrektora Regionalnego OVB w Europie.

Tematyka spotkania koncentrowała się w pierwszej części wokół kwestii związanych z zapewnieniem Klientom OVB najwyższej jakości usług. „Najważniejszym historycznie dokumentem, na którym opierała się od samych początków i opiera do dziś praca Doradców OVB jest Analiza Potrzeb Klienta (APK), ponieważ nie kierujemy się naszą potrzebą, ale potrzebą Klienta” – mówił w swoim wystąpieniu Prezes OVB Allfinanz Polska Artur Kijonka.  Jak podkreślał, APK powstała w 1970 r. i przez wszystkie lata działalności OVB  była udoskonalana.  Teraz, w związku z wejściem w życie IDD, stała się też obligatoryjna w całej Europie.

Oprócz sprzedaży działalność  OVB koncentruje się na budowaniu struktur,  a podstawowym narzędziem pomagającym w tym zadaniu jest od wielu lat Analiza Potencjału, która dostępna będzie już wkrótce w wersji cyfrowej.

„Cieszę się , że OVB przyciąga coraz więcej młodych, zdolnych, pełnych pasji i energii ludzi. Ponieważ dbamy o pełną profesjonalizację naszego zawodu, oferujemy im ujednoliconą wiedzę podczas szkoleń i jasny system kariery, pozwalający osiągnąć najwyższe stanowisko Dyrektora Krajowego. Nasz standard to najwyższa jakość” – podkreślał Prezes Kijonka.

Zaprezentował też nowy centralny system szkoleń dla kadry menadżerskiej Kariere Campus OVB. Pierwsze z cyklu takich spotkań odbędzie się  w nadchodzącym roku.

Podczas Kongresu przyznane zostały tradycyjnie liczne wyróżnienia i nominacje. Kolejny krok na ścieżce swojej zawodowej kariery w OVB rozpoczęli trzej nowi Dyrektorzy. Dariusz Bartkowiak na stanowisku Dyrektora Regionalnego, a Jacek Klimaszewski i Sebastian Wojtasik na stanowisku Dyrektora Okręgu.

Swój sukces świętowała na scenie Lidia Jarosz, Dyrektor Krajowy OVB, która wypracowała 3 mln historycznych jednostek w OVB Europa.

Ważnym punktem kongresu są zawsze Targi Partnerów. W tym roku wśród gości OVB znaleźli się zarówno ci, z którymi firma pracuje od lat, jak i nowi, wzbogacający dotychczasową ofertę.  Z wielką przyjemnością OVB Allfinanz Polska przywitało w ich szeregach Prudential i Nationale Nederlanden.

Okay