Moja droga do sukcesu

1. Dlaczego rozpoczęła Pani pracę w OVB?

To było dokładnie 25 czerwca 1999 r. Tego dnia, Paweł Nowak (mój obecny SLD), przeprowadził u nas w domu analizę finansową. Tak więc, właściwie zupełnie przypadkowo, rozpoczęłam swoją karierę w OVB, poznając naszą firmę najpierw jako jej Klient!                                    Polski rynek był wtedy dość trudny. Dzięki wytrwałości, konsekwencji i uporowi udało mi się stworzyć zalążki pod przyszłą Dyrekcję Krajową, która powstała w 2007 roku i po 7 latach pracy wraz ze zmotywowanym zespołem, udało nam się osiągnąć 3 000 000 JP.

2. Jakie są Pani czynniki sukcesu?

Przez pierwsze miesiące pracy byłam nastawiona na własną sprzedaż, lecz w pewnym momencie doszłam do wniosku, że jeśli dalej będę zajmować się wyłącznie sprzedażą i serwisem Klientów, to będę zajmować się tym już do końca życia. Uświadomiłam sobie, że powinnam uczyć ludzi tego, co potrafię robić najlepiej i za to otrzymywać wynagrodzenie czyli tzw. 1% ze 100 par rąk, a nie 100% z własnej pracy. Od tego momentu przestałam się zajmować tylko doradztwem, a zaczęłam intensywnie budować zespół, zarządzać nim i rekrutować nowych Współpracowników. Na efekty nie trzeba było długo czekać . Przez wiele lat moja struktura była w czołówce Ranglisty OVB. Poza tym, my sami możemy decydować z kim chcemy pracować, kogo zapraszamy do współpracy i komu dajemy szansę na karierę.

3. Co lub kto jest największą motywacją w drodze na szczyt?

Uważam, że największą motywacją jest Plan Kariery, który został stworzony po to, by każdy Współpracownik miał jednakowe szanse w OVB. Plan kariery jest dla wszystkich obiektywny, jest kręgosłupem całej firmy i pokazuje, że każdy rozpoczyna od intensywnych spotykań z Klientami, by po pewnym czasie zostać menagerem i zarządzać strukturą pracowniczą. Poza tym największą motywacją są ludzie – zarówno Ci, którzy przyszli do firmy przed nami, od których możemy się uczyć i czerpać z ich doświadczeń, jak i Ci, których rekrutujemy, dla których możemy być motywacją i wzorem, którym pokazujemy ścieżkę kariery.

4. Co powinni zrobić młodzi Współpracownicy, aby odnieść sukces w OVB?

Każdy kto trafi do OVB powinien wiedzieć, że zawód Doradcy jest zawodem zaufania społecznego i każdy pracuje na swoje nazwisko oraz dobre imię OVB.  Wykonując rzetelnie swoją pracę, Doradca otrzymuje rekomendacje do następnych Klientów co sprawia, że praca sprawia przyjemność i satysfakcję. Pracując w ten sposób tworzymy długoterminowe relacje z Klientem, który w odpowiednim momencie może stać się naszym Współpracownikiem. Moim ulubionym i najbardziej skutecznym sposobem pozyskiwania Współpracowników jest zadanie każdemu Klientowi pytania: „Czy byłby Pan/Pani zainteresowany/a wielką zawodową szansą, ewentualnie dodatkowym źródłem dochodu?” Najlepszą receptą na budowanie struktury jest przebycie drogi od Klienta do Współpracownika.

5. Jakie są Pana dalsze cele zawodowe i prywatne?

Moim głównym celem jest stabilny wzrost i rozwój mojej Dyrekcji Krajowej oparty na dobrych Współpracownikach, którzy do nas dołączają i chcą podążać drogą kariery i sukcesu OVB. Jeśli Współpracownicy są zadowoleni, to przekłada się to na zadowolenie Klientów.  OVB, jak żadna inna firma z branży ubezpieczeniowej, umie sprawić by ludzie wspólnie odnosili sukcesy. Jestem dumna z moich Współpracowników i mam świadomość tego, iż mój sukces jest pochodną sukcesu każdego z nich i za to im serdecznie dziękuję;-)

„Pomóż innym odnieść sukces, to sam go odniesiesz!”

Ponadto uważam, że biznes OVB jest udany wówczas, gdy mamy harmonię pomiędzy pracą, rodziną, a zdrowiem i myślę, że udaje mi się zachować tę równowagę;-)

Okay