Jeden zespół, wspólny sukces

Jeden zespół, wspólny sukces

Ponad 1200 gości odwiedziło 24 kwietnia 2018 r. ICE Kraków, aby wspólnie świętować jubileusz 25-lecia działalności OVB Allfinanz Polska. Niezwykła uroczystość odbyła się w ramach corocznego Kongresu Kadry Kierowniczej OVB. W takim dniu wśród gości nie mogło zabraknąć ludzi, którzy tworzyli firmę od podstaw, budowali jej pozycję na polskim rynku, oraz tych, których codzienna praca składa się na sukces przedsiębiorstwa.

W gronie gości honorowych znaleźli się przedstawiciele władz Koncernu. Mario Freis, Prezes Zarządu OVB Holding AG składając gratulacje odniósł się też do przyszłości firmy,  przedstawiając założenia i cele nowej strategii „Evolution 2022”, którą OVB rozpoczyna właśnie realizować w całej Europie. Z kolei Jürgen Kotulla, Wiceprezes Marketingu OVB Holding AG, zaprezentował nowoczesny Corporate Design OVB, który skierowany jest zwłaszcza do młodego pokolenia. Na sali nie mogło zabraknąć człowieka, który rozpoczął historię firmy w Polsce, Wilfrieda Kempchena, obecnie Członka Rady Nadzorczej OVB Holding AG, prawdziwego „Ojca OVB” w naszym kraju oraz Gerda Finka, Super Senior Dyrektora Krajowego, który był prekursorem otwarcia się OVB na kraje Europy Wschodniej.

Jubileusze można świętować na wiele sposobów, OVB obchodziło swój łącząc profesjonalizm z bardzo ciepłą, rodzinną atmosferą. To niewątpliwie zasługa prowadzącego galę Prezesa Zarządu OVB Artura Kijonka, który już na wstępie zafundował uczestnikom Kongresu żartobliwy i sentymentalny powrót do przeszłości prezentując własne zdjęcie sprzed 25 lat, a następnie całą serię archiwalnych ujęć pokazujących ludzi i sytuacje z  początków OVB w Polsce.

Jak zawsze najważniejszymi bohaterami takich uroczystości są ludzie. Tak było i tym razem. Na scenę zaproszeni zostali przedstawiciele Kadry Kierowniczej - osoby współpracujące z  firmą od pierwszych lat jej działalności. Dzielili się oni nie tylko swoimi wspomnieniami, ale i zdobytymi na przestrzeni lat doświadczeniami. Młodsi Współpracownicy mogli więc skorzystać bezpośrednio z rad tych, którzy odnieśli sukces w firmie działającej na polskim rynku w oparciu o wyjątkowy model pracy.

Jak mówił Prezes Kijonka, OVB pomagając Klientom zabezpieczyć egzystencję i pomnażając ich majątek, wykształciło własny, unikatowy charakter. - Wypracowaliśmy, nie tyle kulturę korporacyjną, co właśnie unikatowy system współpracy. W 1993 roku podpisaliśmy pierwszą umowę , dziś obsługujemy ponad pół miliona Klientów. Najważniejszą częścią naszej firmy są Współpracownicy. Stawiamy na ludzi i kontakty personalne, które budują właśnie naszą ogromną sieć - podkreślał.

Ważną częścią Kongresu było przyznanie wyróżnień dla najlepszych Współpracowników w 2017 roku oraz nominacji dla nowej Kadry Kierowniczej. Każdy z nominowanych miał okazję podzielić się swoimi przemyśleniami na scenie, a ich wypowiedzi spotykały się z gorącym, a niekiedy wręcz żywiołowym przyjęciem. Do grona Dyrektorów Regionalnych OVB dołączyli Tomasz Szarata i Adrian Pastuszak. Nominacje na Dyrektorów Okręgu otrzymali Krystian Renkaw i Rafał Podczasik. OVB promowało ponadto sześciu Kierowników Okręgu oraz 67 Kierowników Oddziałów.

Kongresowi OVB towarzyszyły tradycyjnie Targi Partnerów, podczas których partnerzy OVB -  Towarzystwa Ubezpieczeniowe i Instytucje Finansowe miały okazje przedstawić swoje nowości produktowe. Ich oryginalnie  zaaranżowane stoiska cieszyły się ogromnym zainteresowaniem.

Okay